Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Wikkelarmbanden van veterkoord

Steeds vaker zie je ze voorbij komen: wikkelarmbanden in allerlei uitvoeringen. Met ons nieuwe veterkoord met studs kun je die zelf heel eenvoudig maken!

Nieuwe mogelijkheden met trendy veterkoord
Het nieuwe imitatie suêde veterkoord is wat breder en heeft een dubbele rij zilverkleurige studs, die zorgen dat dit koord lekker opvalt. Als het licht erop valt, geeft het een leuke schittering. In sieraden kan dit mooie combinaties opleveren. Veterkoord is licht en soepel en draagt prettig. Het is ook nog eens in vele kleuren verkrijgbaar zodat een sieraad helemaal naar eigen smaak kan worden gemaakt.

Wikkelarmband maken: uitleg
De lengte bepalen van de armband is bij een wikkelarmband wat lastiger. Ik vind het handig om dit met een koordje te doen. Dit doe je twee of drie keer rond de pols, net hoeveel wikkels je wil dat de armband gaat krijgen. Zorg ervoor dat dit koordje net zo om de pols zit als je straks de armband wil hebben. Trek daar dan zo'n 2 cm vanaf voor de sluiting. Dit is de lengte die je moet afknippen voor het koord.  

Het veterkoord met studs heeft een breedte van 5 mm. Daardoor leg je er vrij makkelijk twee 'gewone' smalle veterkoorden van dezelfde lengte, natuurlijk in een leuke kleurencombi, tegenaan. Dit hou je goed bij elkaar en dan doe je er een lintklemmetje van 6 mm omheen. Stevig (maar wel voorzichtig, anders gaat hij vervormen) dichtknijpen, er met een oogje een sluiting aan bevestigen, en dan heb je één kant van de wikkelarmband al af. 

De andere kant doe je hetzelfde en daar maak je een verlengketting aan vast of een paar aan elkaar geschakelde buigringetjes. Dan is de lengte een beetje variabel en past hij makkelijker. De armband doet het op zichzelf al heel leuk, maar met een bijpassende kralenarmband is het helemaal een topper.

De armband op de foto is gemaakt van studs veterkoord in grijs gecombineerd met met een stukje veterkoord in zilverkleur en een stukje in een andere grijstint. De elastische armband is gemaakt van lichtgrijze glaskralen, opaque lila glaskralen, transparante crackle glaskralen en wat schijfjeskralen van kokos. Er zijn twee metalen kralen in de vorm van een klavertje vier meegeregen en die vorm komt weer terug in het bedeltje dat eraan hangt.

Wat heb je nodig voor het maken van deze armband?
3 stuks ca. 40 of 60 cm veterkoord,
lintklemmetjes, schaar, platbektangetje, rondbektangetje,
sluiting, buigringetjes, eventueel stukje verlengketting,
Voor de kralenarmband: voldoende kralen naar keuze, elastiek, hangertje.

Mail me gerust wanneer je vragen hebt.

Contactgegevens