Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Sieraden recyclen!

Na de dure decembermaand een ideetje om voordelig aan de slag te gaan! Hoe leuk is het om met oude sieraden, van jezelf of de rommelmarkt, leuke nieuwe dingen te maken! Deze lange waxkoordketting kocht ik onlangs bij de kringloopwinkel voor € 0,50. Ik knipte hem stuk en haalde de kralen eraf. Die waren van hout en van kunststof.

Met een deel van de kralen en een hanger die ik van een eigen ketting haalde, maakte ik de ketting hieronder. Ik voegde wat ronde donkergroene houten kralen en het bronskleurige materiaal toe. Verder zijn de kralen van de kringloop. Ik maakte er ook bijpassende oorbellen bij.

Omdat ik nog materiaal over had, ging ik daarna aan de slag met deze ketting met vooraan drie strengen. Ook hier is wat nieuw materiaal toegevoegd. Na het maken van deze ketting had ik zelfs nog wat houten kralen over van de kringloopketting, die komen vast nog weleens van pas.

Hier nog een aantal dingen waar je bij stil moet staan als je oude sieraden gaat recyclen.

Let op de prijzen!
Ga je op koopjesjacht via Marktplaats, op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel, let dan goed op de prijzen. De ketting die ik kocht was heel goedkoop, maar er hangen ook exemplaren bij die veel te duur geprijsd zijn. De meeste kettingen die je op deze manier vind, zijn van weinig waarde. Veel kunststof en hout, een enkele van glaskralen, daar moet je echt niet teveel voor betalen, anders kun je net zo goed gewoon nieuwe kralen kopen. Een heel enkele keer heb je mazzel en vindt je (letterlijk en figuurlijk) een pareltje. 

Gedragen sieraden kunnen vies zijn!
De ketting die ik kocht, was zo te zien weinig gedragen. Maar gebruikte, gedragen sieraden kunnen heel vies en vettig zijn. Let daarop. Zie je toch iets met potentie, weet dan dat je kralen van kunststof, glas en natuursteen gewoon in een lauwwarm sopje schoon kan maken. Ook parels kunnen op die manier schoongemaakt worden. Even laten weken en dan voorzichtig maar goed afdrogen. Kralen van hout en kokos worden meestal niet mooier van een wasbeurt.

Wat ligt er bij jou in de kast?
Voor het restylen van sieraden hoef je soms niet ver te zoeken. Kijk eens in je eigen kasten of vraag het aan je moeder, je zussen of je buurvrouw. Veel dames hebben in de rommella nog kapotte sieraden liggen waar ze verder niets mee doen. Daar kun je vast wel iets moois mee maken!

Heb je wel kapotte sieraden maar weet je niet wat je ermee moet? Wij verzorgen af en toe workshops waar je je eigen materiaal mee kunt nemen en dan kun je onder begeleiding wat moois maken. Of loop gewoon onder winkeltijd eens binnen voor advies.

 

Contactgegevens