Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Hoe gebruik je tussenzetsels?

Met tussenzetsels en verbindingsringen, je vind ze in deze rubriek,  kun je de mogelijkheden qua ontwerp behoorlijk uitbreiden! Maar wat kun je nu precies met al die speciale onderdeeltjes? Hier kun je al zien welke variatie aan oorbellen je kunt maken met één tussenzetsel. Hieronder een ander onderdeeltje, op verschillende manieren gebruikt. 

Alleen het tussenzetsel aan een oorhaakje is eigenlijk al mooi. De foto rechts ernaast laat zien wat een verschil het maakt door er een leuk hangertje aan te bevestigen en een bijpassende kleur kraaltje boven te kettelen. Linksonder is het elementje gedraaid en horizontaal gebruikt. Met schakelketting is er een elegant paar oorbellen van gemaakt. Het parel plaksteentje geeft een beetje kleur aan het geheel. 

Helemaal rechts dan een variatie op dit laatste paar. Aan de bovenkant een extra kraal, hieronder geen schakelketting maar kettelstiften met rocailles en een uiltjeskraal - ik had ze toevallig op tafel liggen. Onder het tussenzetsel een kort stukje ketting met daaraan een uiltjesbedeltje. 
De plaksteentjes op het tussenstuk zijn natuurlijk naar eigen smaak wel of niet toe te voegen. Ik vind het persoonlijk net een beetje extra flair geven. Op de kleine foto's rechts onder zie je het effect wanneer je geen parel plaksteentje, maar een bloemcabochon of imitatie strassteen gebruikt. 

Het kleine hartjes tussenstuk is zowel in oorbellen, kettingen als armbanden te gebruiken. Hierboven een voorbeeld van een set van oorbellen en een armbandje. Omdat het zo klein is, gebruik je dit elementje het best in combinatie met 4 of maximaal 6 mm kralen. Met Valentijnsdag op komst, heb ik gekozen voor paarsrode kralen en oorbellen en armbandje afgewerkt met een groter hartjesbedeltje.

 

Bij deze choker is vooral gebruik gemaakt van imitatie veterkoord. In het midden zit een wat grotere maat verbindingsring. Aan weerskanten is er met behulp van een lus waar de uiteinden dan doorheen getrokken zijn, het veterkoord aan de ring bevestigd. Dit is afgehecht met ons kleinste maat lintklemmetje, wat buigringetjes en een sluiting. Aan de voorzijde zijn er aan de ring nog een drietal stukken veterkoord vastgemaakt, eigenlijk alleen door het koord enkel om de ring heen te slaan en beide uiteinden van het koord door een metalen kraal met wat groter gat te trekken. Voor het door de kraal duwen van het koord kun je een beadreamer gebruiken. Je kunt de choker dan gewoon zo laten, als je dat mooi vind. 
Zelf vind ik het mooier (en leuk om te doen) om aan de uiteinden van het veterkoord nog wat kralen en bedeltjes te hangen. Hiervoor heb je klemmetjes nodig, wat niet al te grote hangertjes en kralen van 4 t/m 8 mm. 

Ik hoop dat ik je een aantal ideeën aan de hand heb gedaan om met tussenstukken aan de slag te gaan. Met vragen en opmerkingen kun je altijd terecht via mail of onze facebookpagina. 

 

Contactgegevens