Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Basispatroon armbanden maken

We gaan het hebben over een makkelijk en veelzijdig basispatroon om armbanden mee te maken. Bij dit patroon maken we gebruik van een middenstuk, terwijl de rest van de armband opgevuld wordt met allemaal dezelfde kralen.

Hierboven wat voorbeelden van 'middenstukken'. Je kan er van alles mee: kralen in bijzondere vormen gebruiken, restjes die je nog hebt liggen, je kan spelen met kleuren en het mag ook asymmetrisch als je dat leuk vindt. Ik gebruik dit stuk van de armband ook altijd om een bedeltje mee te rijgen.

Oneven
Mooi is wel om een oneven aantal kralen te gebruiken. Zoals in de lavasteen armband en de armband met zoetwaterparels, daar zijn drie vierkante lavakralen en vijf zoetwaterparels gebruikt. Of je gebruikt één middenkraal, zoals in de andere armbanden, dit combineer je dan met andere kralen.

Zoals je ziet is de rest van de armbandjes opgevuld met dezelfde kralen, bijpassend bij de kralen in het middenstuk. Je kan hiervoor een contrasterende kleur gebruiken, of een kleur (of zelfs dezelfde kraal) laten terugkeren uit je middenstuk. Dit opvullen geeft rust en balans aan het ontwerp.

Veelzijdig ontwerp
Je kunt dit met allerlei soorten kralen doen. Met kinderarmbandjes van kinderkralen, stoere mannenarmbanden, het maakt allemaal niet uit. Het is ook een handig ontwerp wanneer je armbandjes op bestelling maakt: je hoeft niet steeds te gaan puzzelen met je patroon, je kan gewoon in het 'opvul' gedeeltje minder of extra kralen rijgen voor de gewenste maat.

Hierbij dus weer wat leuke ideeën om met kralen aan de slag te gaan! Met vragen of opmerkingen kun je altijd terecht via mail of onze facebookpagina.

Contactgegevens