Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Professionele armbandjes maken

Iedereen vindt armbandjes leuk en ook van het maken ervan kan je een hoop plezier hebben! Hoe doe je dat nu, professioneel armbandjes maken? 

Eigenlijk heb je niet eens zoveel dingen nodig. Hieronder laat ik zien hoe je met weinig spullen armbandjes maakt die zo uit de winkel lijken te komen.

Wat heb je wel nodig?

Iets om de kralen op uit te leggen. Bijvoorbeeld een kralenlegbord, maar als je dat niet hebt lukt het ook prima met een theedoek of handdoek. Leg je de kralen uit op tafel, dan rollen ze alle kanten uit. Leg je ze uit op een kralenlegbord of doek, dan blijven ze netjes op hun plaats liggen. 

Verder heb je natuurlijk kralen nodig, ook leuk (maar het hoeft niet) zijn bedeltjes, elastiek (ik adviseer 0.7 mm), een schaar en wanneer je geen kralenlegbord hebt, ook een liniaal. Die heb je nodig om de lengte van je armbandje te bepalen.
Standaard hou ik bij kinderen 16 cm aan, maar bij een dunnere pols kan dat best wat minder zijn en bij een wat dikkere pols wat meer. Hou die 16 mm gewoon aan als basis en pas dan de armband even rond de pols. Is de armband te groot, dan moet je er wat kralen afhalen. Is hij te klein, dan wat kralen erbij rijgen. En als je eenmaal weet dat je er altijd kralen af of juist bij moet doen, dan kun je natuurlijk die 16 cm aanpassen aan de maat die bij jou past. Dan ga je daarna uit van 15 cm of juist 17.


Kralen rijgen kan iedereen. Het gaat er juist om dat je ze zo rijgt, dat de armband er supermooi uitziet! Dus bedenk je hoe je dat gaat doen, dat heet een ontwerp. 

Dat ontwerp kan zijn: een armbandje helemaal van dezelfde kralen. Of twee kleuren om en om, een beetje zoals in mijn voorbeeld. Allerlei kleuren door elkaar kan, maar ook combinaties met andere vormen en kralen die niet even groot zijn. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. Je ziet armbandjes met en zonder bedeltjes, armbandjes die in kleur bij elkaar passen zodat ze als een setje gedragen kunnen worden, lieve kleurtjes en stoere armbanden en je kan ook eens ander materiaal gebruiken, zoals hout (armbandje rechtsonder). 

Ik rijg zelf altijd vanuit het midden. Ik begin dus met een kraal en rijg dan steeds aan beide kanten een kraal aan tot de armband lang genoeg is. Als je klaar bent met rijgen, moet de armband afgehecht worden. Dat is een moeilijk woord voor dichtknopen. Alleen die knoop gaat niet altijd goed. Hoe doe je dat nou?

Hieronder zie je op het eerste plaatje dat er een knoop in het elastiek wordt gelegd. Op plaatje twee zie je dat dat een dubbele knoop wordt. Alleen trek je die nog niet aan zodat er nog een opening in het midden zit. Door die opening trek je nog een keer één van de uiteinden van je elastiek. Dan het elastiek goed aantrekken.
Vraag hulp aan een volwassene als het toch niet lukt. Een trucje is nog om de knoop in te smeren met een beetje blanke nagellak. Wel even goed laten drogen. Dan knip je, zoals je op het laatste plaatje ziet, het elastiek af, zover van de knoop af als de helft van je vinger dik is ongeveer. En als je dan de kralen een beetje over de knoop heen schuift, zie je het knoopje helemaal niet meer.

Zo moet het lukken toch? En bedenk dat het elke keer dat je het doet, beter zal gaan. Je zal steeds beter zien welke kleuren en vormen mooi bij elkaar passen en ook het maken van de knoop zal elke keer makkelijker worden. Maak er wat moois van en als je vragen heb, dan zal ik ze met alle plezier beantwoorden. Succes!

 

 

 

Contactgegevens