Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Flesjes decoreren

Je kan ze overal kopen: al die potjes en flesjes met strikjes, kantjes en bedeltjes. Het is helemaal in. Maar nóg leuker is om zelf zo'n flesje te decoreren. Je hebt er eigenlijk helemaal niet zoveel voor nodig: met een simpel lintje en een bedeltje aan een oogje kom je al een heel eind. Misschien heb je nog wel leuke flesjes in de kast staan. Of kijk eens bij de kringloopwinkel voor leuke dingetjes. Het is wel handig als de bovenkant van het flesje of potje een soort richeltje heeft, waar je lintje dan mooi in blijft hangen.

Knoop je lintje om het potje, rijg het bedeltje op de knoop en maak dan een mooie strik. In plaats van lint kun je ook kiezen voor een paar koordjes waxkoord, dat geeft weer een heel ander effect. Of gewoon touw. Daar kun je op dezelfde manier een bedeltje aan bevestigen, maar je kunt ook kralen van hout of kunststof aan de uiteinden van het koord knopen.

En dan ga je wat leuks doen met je flesje. Vul het met gekleurd siergrind en zet er een kunstbloem in. Of versier het verder met washi tape, wat ook erg leuk is om te doen bij een kinderfeestje. Of maak een mooi blad op met een kunstroos, schelpen en een potje met een kaars erin, versierd met lint en een bedeltje, zoals ik gedaan heb. Mijn dochter heeft zo'n potje gevuld met alle mooie veren die ze gevonden heeft en dat staat op haar kast. Kortom, ideeën genoeg.

Contactgegevens