Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Tips voor kinderfeestjes sieraden maken


Wel eens gedacht aan een kinderfeestje sieraden maken? Ook als je het zelf doet, hoeft dat niet heel lastig te zijn. En duur is het zeker niet!
Maak bijvoorbeeld de tashanger van de foto. Totale kosten: € 1,35 per hanger. Het duurste onderdeel is nog de haak, deze zitten ook vaak aan winkelwagenmuntjes dus vraag eens rond. Wie weet heeft iemand er nog een paar voor je liggen. 

Tips
Wees niet te kritisch. Kinderen denken en werken op een ander niveau dan volwassenen. Het belangrijkste is dat de kinderen er plezier in hebben en trots zijn op wat ze gemaakt hebben.
Zorg voor voldoende materiaal. Het is leuk als de kinderen wat keuze hebben in kleur en vorm. Daardoor kunnen ze ook in hun eigen stijl werken.
Wil je de namen van de kinderen in de hangers verwerken? Controleer even of de spelling van de namen van de kinderen zoals jij ze in je hoofd hebt, wel de juiste is. 
Kleed de tafel feestelijk aan. Leg de materialen uitnodigend neer. Doe de kralen in doorzichtige glazen of kunststof bakjes, zodat elk kind gelijk ziet waar het uit kan kiezen.

Wat heb je nodig per tashanger?

ca. 30 cm waxkoord
letterkralen (eventueel)
diverse kunststof kralen
een paar groot gat kralen

een bedel
haak

Werkwijze
Rijg de bedel aan en schuif naar het midden. Vouw het waxkoord dubbel. Leg een knoop in de het dubbelgevouwen koord waarmee je de bedel vastzet. Dit doe je door de koorden om je wijsvinger te draaien en de uiteinden door de lus (om je wijsvinger) te trekken. Zolang de knoop nog niet is aangetrokken kun je hem een beetje verschuiven. Je hebt nu twee koorden. Rijg een kraal aan het ene en een kraal aan het andere koord. Rijg een groot gat kraal over beide koorden. Herhaal dit een keer. Rijg nu nog een kraal aan het ene en een kraal aan het ander koord en leg weer een knoop in de koorden. Rijg 1 koord door het oog onderaan de haak. Leg nu weer een knoop in de twee draden, een beetje naast de vorig knoop. Er zijn nu weer twee draden om te versieren. Rijg aan beide draden een aantal kralen, die je vastzet met een knoop. Kijk goed of het rijggat niet over de knoop heen kan, leg desnoods nog een knoop er overheen.

Je kunt de hanger nog pimpen door een stukje lint aan de haak te knopen.

Tip: waxkoord kan snel pluizen. Doe op de uiteinden  wat sieradenlijm of blanke nagellak. Laten drogen en schuin afknippen. Het pluist dan niet meer en het rijgt veel makkelijker.

Contactgegevens