Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Wat is een bail?

Misschien ben je dit woord weleens tegen gekomen, heb je het ergens op een website zien staan, géén idee wat ermee bedoeld werd. Een bail, wat is dat nou weer?
Een bail is een bevestigingsoog. Het wordt gebruikt om aan losse elementen een oogje te creëren, zodat het als hanger gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten, wij hebben er een aantal van in de collectie.

Een bail is dus eigenlijk een handig hulpmiddel.
Het model aan de hartbedel heeft een opening aan de achterzijde, waarmee het zonder gereedschap eenvoudig aan een bedeltje bevestigd kan worden. Daarna kun je een leerveter door het oog rijgen en heb je heel makkelijk een ketting met hanger. Voordeel van zo'n bail: je hangertje gaat niet draaien, zoals dat met een ringetje weleens wil gebeuren.
Het model van de bloembedel heeft een oogje en een plat vlak waar je sieradenlijm op kunt doen (zoals bij het hartmodel ernaast). Hierop plak je dan een cabochon, zoals de bloem. Even de tijd geven om te drogen en dan kun je hier ook een leerveter of bijvoorbeeld een stuk schakelketting doorheen rijgen.
Handige onderdelen, waarmee je de mogelijkheden van het sieraden maken weer een stukje uit kunt breiden.

Contactgegevens