Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Oeps, ketting valt weg op kleding!

Je maakt een ketting in precies bijpassende kleuren bij je trui. Je doet je best erop, gebruikt mooie materialen zoals glas en lampwork. Een leuke bedeltros eraan. En als hij klaar is, doe je hem om. Om dan tot de ontdekking te komen dat hij totaal wegvalt op je kleding! Oeps!

Je ziet het: het gebeurt ons allemaal wel eens. Ik maakte deze ketting afgelopen winter bij de trui op de foto. De lichtgrijze lampworkkralen vind je niet eens terug! Gelukkig had ik nog wat effen zwarte shirts, waar de ketting het schitterend bij doet. Maar toch is het een beetje jammer. Hoe kun je dit soort 'missers' nu zoveel mogelijk voorkomen?

In dit geval was de trui van een pluizig soort materiaal. Bij dit soort kleding, die van zichzelf al wat opvallender is, kun je het beste gebruik maken van wat grovere kralen. Ik heb hier kralen van 10, 12 mm gebruikt, dus nog wat groter kan best. Zoek daarnaast het contrast op. Je ziet dat de lichtgrijze kralen op de voornamelijk lichtgrijze trui totaal in het niet vallen. Ik had het hier beter bij alleen zwarte kralen kunnen houden. Ook de stukjes ketting tussen de kralen zijn totaal onzichtbaar. Ook hiervoor geldt: het mag groter, sprekender, opvallender.

Ook kun je bij veelkleurige, opvallende kleding nog spelen met de lengte van de ketting. Heb je een erg bonte trui of blouse, dan kun je wanneer de halslijn van de kleding dat toelaat, ook kiezen voor een korte ketting die boven de kleding valt. En dat laat je dan weer helemaal vrij in de te kiezen kleuren, en de grootte van de materialen.

Contactgegevens