Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Tips om je sieraad mooi te houden

Sieraden hou je heel lang mooi met de volgende tips:

• Make-up, parfum en haarlak kunnen het materiaal van je sieraad aantasten. Dit geldt ook voor zonnebrandolie. Kijk daarmee uit, Breng eerst make-up en parfum etc. op, laat drogen en doe dan pas je sieraad om.
• Bewaar je sieraad stofvrij (bijvoorbeeld in een sieradendoosje), en leg het zo min mogelijk op harde oppervlakken in verband met krassen.
• Let op vocht. Ook vocht kan je sieraad lelijk aantasten. Ga er niet mee onder de douche, ga er niet mee zwemmen. Denk ook aan zweet bij het sporten.
• Kijk zo af en toe je sieraad eens na. Meestal zitten bepaalde elementen aan elkaar met buigringetjes. Na enkele maanden dragen kunnen deze wat open gaan staan. Je kunt ze zo nodig weer goed dicht buigen met een tangetje met een platte bek (vaak wel te vinden in de gereedschapskist). Zo niet, dan zijn ze in de shop verkrijgbaar. Door dit af en toe te controleren voorkom je verlies van bijvoorbeeld bedeltjes.

Veel metaal verkleurt op den duur. De kwaliteit van het metaal, de soort coating en de kleur van het metaal spelen daarin mee. Licht zilverkleurig metaal verkleurt vaak erg snel, terwijl antiek bronskleurig bijna niet verkleurt. Bij sommige mensen verkleurt metaal sneller en erger dan bij anderen. Dat is afhankelijk van de zuurgraad van je huid. Door met een vochtig doekje op te wrijven, fris je jouw sieraden zo weer op. Eventueel kun je bij zilverkleurige metaalsoorten ook nog zilverpoets gebruiken, maar wees daar zuinig mee. Dit kan op den duur je sieraad namelijk ook weer aantasten.

Contactgegevens