Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Wat wel en wat niet? Handig kralen inkopen

Je zou er hebberig van worden, van al die mooie kralen en bedeltjes die op het internet te vinden zijn. Of die je tegenkomt op een beurs of in een winkel.

Maar wat moet je nu kopen en wat niet? Voor je het weet zit je met kasten vol spullen die je nooit gebruikt.

Een standaard antwoord is daar niet op te geven, omdat iedereen een eigen smaak heeft en verschillende soorten sieraden maakt.

Toch hier een aantal tips om je op weg te helpen.

Jouw smaak
Maak je alleen sieraden voor jezelf, koop dan echt alleen de kleuren waarvan je zeker weet dat je het zal dragen. Kijk eens in je kledingkast, welke kleuren daarin hangen. En kijk dan naar de kleding die je ook echt draagt, niet naar de kleding die je in een opwelling gekocht hebt en die nooit je kast uitkomt. Van jezelf weet je wel of je van fijntjes houdt of juist van wat grovere kralen. Koop dus alleen kralen en materialen die qua kleur, grootte en uitstraling aansluiten op jouw smaak.

Maak je ook sieraden voor de verkoop, of geef je veel cadeau binnen je vriendenkring, dan zit het natuurlijk een beetje anders. Je koopt dan niet gericht op je eigen smaak. Toch kun je dan ook gericht inkopen. Zorg vooral voor een handige basisvoorraad waarmee je aan de slag kunt.

Wat zit er in je basisvoorraad
Onmisbaar in een basiscollectie zijn simpele ronde kralen in zwart en wit. De maat is een beetje afhankelijk van de techniek die je gebruikt. De maten 6, 8 en 10 mm worden veel gebruikt. De kleuren grijs, bruin en beige zijn neutraal en kun je ook best op voorraad hebben. Dan grijp je niet mis. Ook veel gebruikte onderdelen zoals sluitingen, buigringetjes en draad mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw basis. En verder moet je voor jezelf bedenken: wat maak ik graag en waar werk ik het liefste mee? Hou je niet van frutsels en gedoe, koop dat dan niet, want de kans is groot dat je er dan toch niet mee aan de slag gaat.

Kralen van metaal
Ook een aanrader voor je basisvoorraad zijn metalen kralen en spacers. Ideaal om een wat saaier ontwerp wat meer pit te geven, ter afwisseling of opvulling. Simpele ronde kraaltjes van metaal, bijvoorbeeld in 4 of 6 mm doen het altijd goed. Metalen kralenkapjes zijn dan weer erg handig om de witte rand, die sommige kralen rondom het rijggat hebben, mee weg te werken.

Ideale basis: schakelketting
Schakelketting is fijn materiaal om in huis te hebben. Je kunt het als basis voor een ketting gebruiken. Hang er een bedel aan, bevestig een sluiting en je bent klaar. Natuurlijk kun je dit zo eenvoudig houden of ingewikkeld maken als je maar wenst. Met een paar kralen geketteld tussen de schakelketting ziet het er weer heel anders uit. Het is er in verschillende groottes, waarmee je de look die je je sieraad wil geven kunt aanpassen.

Ben je op zoek naar materialen voor je basisvoorraad? Natuurlijk hebben we het één en ander in de webshop. Of kom lekker snuffelen in onze winkel in Spijkenisse!
Heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd mailen.

 

 

Contactgegevens