Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Kleurrijke bedels

Met een cabochon en een bail en een druppel sieradenlijm maak je heel gemakkelijk deze kleurrijke bedels. Een bail is een bevestigingsoog met een plat vlak, waar je de cabochon op kunt lijmen. De cabochons zijn van kunsthars, ze hebben een platte achterkant en ze zijn in een grote verscheidenheid van vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Voor een bedel zijn de wat grotere cabochons natuurlijk het meest geschikt. De bedels op de foto zijn gemaakt met cabochons uit de rubriek 21 mm en groter. De bails vind je in deze rubriek. De bails hebben een vrij groot rijgoog dus is een ketting makkelijk gemaakt door de bedel aan veterkoord, waxkoord of schakelketting te rijgen.

Ook 'gewone' bedels zijn leuk te pimpen met de kleinste maten cabochons. Vrijwel elke bedel met een plat oppervlak is daarvoor geschikt. Met een bloemetje erop zijn deze bedeltjes net wat anders dan anders en dat geldt natuurlijk ook voor de sieraden die je ermee maakt. Uitermate geschikt voor kindersieraden, of wat speelsere damessieraden.

Hoeveel lijm moet je gebruiken? Dat moet je een beetje inschatten. Je moet voldoende lijm gebruiken voor een goede hechting, zonder dat de lijm tussen de plakvlakken uitdruipt. Je wilt geen lelijke lijmresten op je bedel. En wat ook belangrijk is, laat na het lijmen de bedels 24 uur drogen. 

Contactgegevens