Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Plakstenen gebruiken op sieraden

Kleine plaksteentjes zoals de pareltjes op de foto kun je leuk gebruiken om je sieraden anders dan anders te maken. Wat je daarvoor nodig hebt zijn elementen, settings of bedeltjes die plat zijn. De lijm, ik gebruik zelf Hasulith, breng je als volgt aan: doe een druppel lijm op een stukje keukenrol. Gebruik een satéprikker en doe een beetje lijm op de punt. Breng de lijm aan op de plek waar je het plaksteentje wil hebben. Pak met een pincet het kleine plaksteentje en plaats het op de druppel lijm. Je kunt het plaksteentje nog iets schuiven, wanneer het nog niet helemaal zit zoals je het hebben wil.

Leef je uit!
Heb je leuke materialen uitgezocht, dan kun je aan de slag. Je kunt lekker 'over the top' gaan, zoals bij de oorbellen rechtsonder of juist heel subtiel te werk gaan (linker paar). Je kunt pareltjes gebruiken, maar er zijn ook strassteentjes waarmee je wat meer bling kunt aanbrengen. Probeer gewoon eens wat. Daar komen vaak de leukste ideeën uit voort!

Versieren
Behalve bij het sieraden maken kun je deze plaksteentjes natuurlijk ook voor allerlei andere leuke dingen gebruiken. Ik zag laatst op TV iemand die haar behang ermee had gepimpt. Vind je dat wat te ver gaan, denk dan aan het versieren van doosjes, koffertjes, fotolijstjes en het hoesje van je telefoon. Ook leuk voor het versieren van kaarten of bij de scrapbookhobby.

Contactgegevens