Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Kwastje maken van veterkoord

Kwastjes van veterkoord: je ziet ze deze zomer veel. Ze zijn wat grover dan de kwastjes die we kant en klaar in de shop hebben en passen bij sieraden met een wat stoerdere look. Het leuke is dat ze niet zo moeilijk zelf te maken zijn.

Wat heb je nodig voor het kwastje? Een ringetje van 10 mm, ca. 2 meter veterkoord, dun draad zoals bijvoorbeeld borduurgaren om te omwikkelen, een 6 mm ringetje, een bedeltje en wat metalen kralen met een groot gat.

Knip het veterkoord in stukken van ca. 20 cm lengte. Hou een iets langer stukje veterkoord bij de hand. Haal de stukken veterkoord door het ringetje en vouw dubbel. Vouw ook het iets langere stuk veterkoord dubbel en leg dat op ca. 2 cm van de bovenkant van het kwastje. Haal de uiteinden van het koord door het ringetje, zodat deze gewoon in het kwastje vallen. Knip een stuk dun draad af van ca. 50 cm. Leuk om een afstekende tint te gebruiken! Hou het kwastje net onder het ringetje stevig vast.

Leg het beginstuk van dit dunne draad evenwijdig aan de koorden van het kwastje. Maak aan de bovenkant een lusje (zie foto). Wikkel vervolgens het draad stevig rondom het kwastje. Eindig met wikkelen vlak onder het lusje. 

Haal het uiteinde van het dunne koord door het lusje. Trek nu aan het koord dat evenwijdig aan het veterkoord van het kwastje ligt. Trek dit stevig aan. De knoop zit nu achter het gewikkelde draad. Knip de resterende draden kort af. Aan de lus aan de voorkant kun je nu naar wens een bedeltje bevestigen. Je kunt eventueel aan een paar koorden nog een metalen kraal rijgen, die je vastzet met een knoop. Het kwastje is nu klaar!

Je kunt het nu gebruiken als hanger aan een ketting (zie foto) of tashanger.

Contactgegevens