Complete kralenshop met voordelige collectie van goede kwaliteit!

Kwastje maken van schakelketting

Ik zal jullie laten zien hoe je op een mooie manier een kwastje maakt van schakelketting.

Wat heb je nodig:
stukjes schakelketting (ik heb er 9 gebruikt in dit geval)
een lange nietstift
een kraalkapje
en een klein kraaltje

Van de nietstift knip je met een kniptang het kopje af. Dan draai je er met een rondbektang een ruim oogje aan. De rondbektang heeft een bek die verloopt van smal tot breed. Hiermee kun je ook de grootte van een oogje bepalen. Door het rond het stuk van de bek te draaien dat het dichtst bij het handvat zit, maak je een groter oogje.

Dan rijg je alle stukjes schakelketting aan het oogje van de stift. Buig het oogje dicht (dat kan een beetje lastig zijn, dus voorzichtig en geduldig werken). Dan rijg je het kralenkapje over de stift. Rijg vervolgens het kleine kraaltje aan. Ik heb voor een metalen kraaltje gekozen, maar wil je wat meer kleur, dan kan een klein rond glaskraaltje natuurlijk ook. Knip dan de stift af op ca. 0,8 mm boven de kraal en buig hier een mooi oogje (normale maat) aan.

Je hebt nu een mooi kwastje dat je verder kunt afwerken en gebruiken naar eigen idee. Je kunt bijvoorbeeld nog een klein kraaltje kettelen aan het eind van elk stukje schakelketting. Als je een oogje aan het kwastje maakt, kun je het aan een ketting rijgen. Of gebruik het als uiteinde van een sleutelhanger. 

Ik heb hier een schakelketting met een schakel van ca. 3,5 mm gebruikt. Wil je een fijner resultaat, dan gebruik je ketting met een kleinere schakel. Rijg eventueel twee extra stukjes ketting aan. Wil je een grover resultaat, dan neem je ketting met een grotere schakel. Waarschijnlijk moet je dan wat minder stukjes ketting gebruiken. Ook kun je nog variëren met de lengte van de schakelketting.

 

Contactgegevens